سرعت و عظمتِ مرزشکنی فناوریها، باعث ایجاد پارادوکس آمادگی برای رهبران امروزی میشود. برای مواجهه با عدم قطعیت و حل مسائل دشوار، تخصص عمیق لازم است و از سوی دیگر، بازه چالشها و پیچیدگیهایی که رهبران با آنها مواجهاند، اغلب آنها را از منطقه راحتی و حوزه دانشی خود خارج میکند. ازاینرو، رهبران باید همزمان با تغییر شرایط، ظرفیت یادگیری خود را افزایش دهند. از این افزایش ظرفیت یادگیری معمولاً با عنوان «چابکی یادگیری» یاد میشود.
«چابکی یادگیری» به معنای توانایی آموختن همزمان با تجربه فعالیتهای روزانه است، نه آموختن در کلاس درس یا دورههای آموزشی رسمی. بدون چابکی یادگیری، رهبران اشتباههای گذشته را تکرار میکنند و آمادگی لازم برای آینده غیرقطعیِ پیش روی خود را نخواهند داشت. یادگیری چابک و پویا برای رهبران، هزینهای فراتر از صرف زمان و افزایش تمرکز ندارد، اما باید فعالانه به دنبال فرصتهای یادگیری و رشد باشند.
ساسترین (Sostrin) در مقاله جدید خود ۶ سؤال را برای تعیین میزان چابکی یادگیری رهبران مطرح میکند. با توجه به این ۶ سؤال میتوانید نیروهای هدایتکننده و بازدارنده تغییر را، که دو دسته نیروهای مخالف هم در میدان نیروی تغییر هستند، شناسایی کنید. این نیروهای مخالف، عواملی مفید در دستیابی به تغییر نظاممند و توسعه شخصی هستند. بهترین و سریعترین راه برای یادگیری و توسعه شخصی، پیشروی از دو جهت است: با انجام کارهای شتابدهنده چابکی یادگیری و در عین حال توقف کارهای بازدارنده، میتوانید پتانسیل دستیابی به رشد نمایی را در خود ایجاد کنید.
منبع:
Jesse Sostrin, 2018, How Transformation-Ready Leaders Learn [Internet], Available at: http://yon.ir/07S9w, Accessed: 07.08.2018